Cvijanović: O prodaji Ljubije odlučivala je Vlada Srpske, a ne ministarstvo industrije

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: O prodaji "Ljubije" odlučivala je Vlada Srpske, a ne ministarstvo industrije

Predsednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Odluka o prodaji akcija Rudnika železne rude /RŽR/ "Ljubija" nije samoinicijativna aktivnost Ministarstva industrije, energetike i rudarstva i resornog ministra Petra Đokića, nego je odluka Vlade Republike Srpske.

Cvijanovićeva je rekla da je odluka upućena u Narodnu skupštinu na konačno izjašnjavanje u skladu sa koalicionim politikama u čijem definisanju su učestvovale sve koalicione partije, “a to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znači i SNSD i SP i DNS".

Ona je istakla da je na narodnim poslanicima da donesu konačnu odluku o prodaji akcija RŽR "Ljubija". Činjenica da se u Narodnoj skupštini vodi dugotrajna rasprava sa puno učesnika, dodaje, pokazuje da ova tema zaslužuje pažnju.

- Vlada Republike Srpske ovo posmatra kao razvojnu šansu za Ljubiju, ali i za celu prijedorsku regiju, a na poslanicima je da odluče da li je to tako - naglasila je predsednik Vlade Republike Srpske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cvijanović: Odluka o prodaji "Ljubije" je odluka Vlade, a ne samoinicijativa ministarstva industrije

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2017

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da Odluka o prodaji akcija Rudnika željezne rude /RŽR/ "Ljubija" nije samoinicijativna aktivnost Ministarstva industrije, energetike i rudarstva i resornog ministra Petra Đokića, nego je odluka Vlade Republike Srpske...Cvijanovićeva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.