Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Crnadak trebao tražiti stav institucija Srpske

Komentarišući izjavu ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da on nije vidio komentare Vlade Republike Srpske oko sporne odluke o mehanizmu koordinacije, predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović je rekla da bi bilo normalno da Crnadak, kao ministar iz Republike Srpske, bude zainteresovan za stavove Vlade Srpske o svakom važnom pitanju, pa tako i mehanizmu koordinacije, umjesto što je sav posao prepustio predsjedavajućem Savjeta ministara Denisu Zvizdiću.

Bilo bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << logično i da je prije nego što je u Savjetu ministara glasao za spornu odluku o mehanizmu koordinacije uporedio taj tekst sa tekstom koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, a za koji je glasala i njegova partija - PDP. Da je uporedio, vidio bi razlike - kaže Cvijanovićeva u saopštenju.

Cvijanovićeva ističe da bi bilo logično da je prije nego što je glasao za spornu odluku zatražio stav institucija Republike Srpske, jer su one te koje imaju jednu od ključnih uloga u sistemu koordinacije i ukupnom procesu evropskih integracija - ali nije.

- Umjesto toga, gospodin Crnadak je odlučio da "prodaje maglu" i do besmisla ponavlja fraze o opredijeljenosti domaćih vlasti za evropski put, a da pri tome nije ni prstom mrdnuo da pomogne da BiH preda kredibilnu aplikaciju za članstvo. Ovako se svi zajedno s njim i drugim neznalicama blamiramo i pred onima u EU koji su spremni da nam progledaju kroz prste, a pogotovo pred onima koji tačno znaju koliko je aplikacija daleko od kredibilne. U prilog tome govori i činjenica da u ovoj zemlji nema volje čak ni da se definiše mehanizam koordinacije bez prevara i diletantizma. Ako na prvoj stepenici tako posrćemo, kako onda misle da budemo kredibilni u svemu onom što nas čeka na evropskom putu? - ističe premijerka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.