Čuvajte uši”: Više od 1,4 milijarde mladih ugrožava sluh glasnom muzikom

Izvor: B92, 01.Feb.2023, 08:15

"Čuvajte uši”: Više od 1,4 milijarde mladih ugrožava sluh glasnom muzikom

Izloženost preglasnoj muzici tokom dužeg perioda vremena dovodi do oštećenja sluha, ali postoje načini da zaštitite uši i da i dalje uživate u omiljenim melodijama.

Sajmon Bejker je radio kao disk-džokej duže od 15 godina i za to vreme je zadobio ozbiljno oštećenje sluha.

"Kada bih mogao da vratim vreme, sigurno bih se ponašao drugačije.

"Prihvatio bih da ne mora sve da bude pojačano do kraja da bi se muzika čula kako treba", rekao je on za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BBC.

Sajmonov slučaj nije usamljen.

Više od 1,4 milijarde mladih je u opasnosti od gubitka sluha zbog nebezbednih navika slušanja muzike, pokazalo je novo istraživanje.

Ipak, postoje načini da zaštitite uši, a da i dalje uživate u omiljenim melodijama, kaže Franki Oliver, savetnica za audiologiju sa Kraljevskog nacionalnog instituta za gluve.

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.