Čudovište snimljeno satelitom; Stručnjaci u šoku – 60 stepeni! FOTO

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 06:55

Čudovište snimljeno satelitom; Stručnjaci u šoku – 60 stepeni! FOTO

Toplotni talas koji je pogodio veliki deo južne Evrope već polako uzima danak, a objavljeni su i satelitski snimci toplotnog talasa nazvanog u Italiji "Kerber".

Na zvaničnom Tviter nalogu, Evropska komisija objavila je snimak koji je zabeležio satelit Sentinel-3, a koji je u svemir lansirala Evropska svemirska agencija.

"U španskom regionu Elstremadura na zemljinoj površini 11. jula izmerena je temperatura veća od 60 stepeni Celzijusa", naveli su u objavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tim povodom reagovali su i meteorolozi koji su naglasili da su ivakva merenja zapanjujuća.

"Tačno je da su temperature porasle, ali mnogo, mnogo više nego u prethodnim godinama", naveli su oni.

Toplotni talas će se zadržati nešto duži period u Evropi, a očekuje se kako će temperature prelaziti 40 stepeni u svim državama juga Evrope.

U Italiji, temperature bi mogle dostići i do 48,8 stepeni Celzijusa, a crveni meteoalarm je izdat za 10 gradova uključujući Rim, Bolognu i Firenzu.

"Suočavamo se sa nepodnošljivim toplotnim talasom. Tokom toplotnog talasa, moraju se preduzeti sve neophodne mere predostrožnosti kako bi se izbegle tragedije", rekao je političar Nikola Fratojani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"KERBER" JE POČEO DA UZIMA DANAK: Evropa na udaru! Evo gde je zabeleženo rekordnih 60 stepeni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023

Toplotni talas će se zadržati nešto duži period u Evropi, a očekuje se kako će temperature prelaziti 40 stepeni u svim državama juga Evrope..Toplotni talas koji je pogodio veliki deo južne Evrope već polako uzima danak, a objavljeni su i satelitski snimci toplotnog talasa nazvanog u Italiji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.