Crveni krst upućuje pomoć za pogođene poplavama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2021, 16:24

Crveni krst upućuje pomoć za pogođene poplavama

Crveni krst Srbije saopštio je da danas i sutra upućuje pomoć za više od 200 porodica na teritorijama opština Doljevac, Žitorađa, Medveđa, Vladičin Han, Vranje, Bujanovac, Niš, Bela Palanka i Pirot, koje su pogođene poplavama, vrednu 1,9 miliona dinara.

Pomoć je, kako se navodi u saopštenju, opredeljena na osnovu procene potreba i utvrđenih prioriteta, a sastoji se od hrane, sredstava za ličnu higijenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dezinfekcionih sredstava, sušilica za vlažne zidove i setova za čišćenje nakon poplave, ukupne težine 9.250 kilograma i vrednosti 1.901.250 dinara.

Pored toga, Crveni krst Srbije je na poplavljena područja uputio i 51 sušilicu za vlažne zidove ukupne vrednosti 25.000 evra.

Pomoć Crvenog krsta Srbije koja se upućuje danas i sutra sastoji se od 205 porodičnih paketa hrane, od kojih svaki teži 7,5 kilograma, 205 porodičnih paketa sredstava za ličnu higijenu, od kojih svaki teži osam kilograma, 205 setova za higijensko čišćenje kuća, od kojih svaki teži 20 kilograma, 205 pari čizama, 225 litara dezifekcionih sredstava, kao i od 51 sušilice za vlažne zidove kuća.

U saopštenju se podseća da je Crveni krst Кosova i Metohije do sada uputio pomoć u opštine koje su pogođene poplavama i to u: Lipljan, Gračanicu, Кosovo Polje, Кosovsku Кamenicu, Vučitrn i Кosovsku Mitrovicu.

"Crveni krst Srbije će nastaviti da dostavlja pomoć stanovništvu koje je postradalo od poplava u skladu sa potrebama korisnika i svojim mogućnostima, a u koordinaciji sa lokalnim štabovima za vanredne sitacije u mestima koja su pogođena poplavama", najavili su u toj organizaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Crveni krst Srbije upućuje pomoć za više od 200 porodica ugroženih poplavama

Izvor: N1 televizija, 15.Jan.2021

Crveni krst Srbije uputiće u petak i subotu pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama na teritorijama opština Doljevac, Žitorađa, Medveđa, Vladičin Han, Vranje, Bujanovac, Niš, Bela Palanka i Pirot, a pomoć se sastoji od hrane, sredstava za ličnu higijenu, dezinfekcionih sredstava, sušilica...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.