Crvena rijeka: Nije bilo božje čudo, nego katastrofa!

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2015, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena rijeka: Nije bilo božje čudo, nego katastrofa!

Crvena Kubršnica u Aranđelovcu nije bilo nikakvo proviđenje pred Vaskrs, jer su rijeku obojili ljudi!

Ko je i šta pustio u vodu, utvrdiće istraga koju sprovodi MUP po krivičnoj prijavi Dragana Jovanovića, predsjednika Skupštine Topola, kroz čiju opštinu jednim dijelom protiče Kubršnica. Slučaj je stigao i do nadležnih ministarstava, a danas će se ovaj problem naći pred Skupštinom Srbije.

Kako je Jovanović izjavio za „Alo!“, u vodotok Kubršnice u Aranđelovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u blizini mjesta koje je fotografisano, posluje nekoliko desetina firmi. Jovanović sumnja da bi navodni zagađivači rijeke mogla da budu preduzeća koja su neposrednoj blizini.

Njegova krivična prijava tereti, još uvijek NN lice, za izazivanje opšte opasnosti.

''U tom delu posluju firme koje se bave preradom i bojenjem kamena. Kad peru velike mešalice, koje podsećaju na silose od kamene prašine u kojoj ima i farbe, ta voda odlazi u kanalizaciju, koja direktno otiče u Kubršnicu. Treba utvrditi koja od tih firmi nema propisane filtere'', kaže Dragan Jovanović za „Alo!“.

On navodi da se bojenje vode dogodilo prošlog četvrtka oko 15 i da je „krvavu Kubršnicu“ fotografisala jedna od mještanki koja živi u blizini. Prema njegovim riječima, voda je tog dana bila crvena, ali to nije ni prvi put, niti jedina boja.

''Javljali su mi moji seljani iz Zagorice i Krćevca, kroz koje protiče Kubršnica, da je bilo dana kada je reka plava i zelena. Moraće da reaguje i Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Obavestio sam i ministra Aleksandra Antića da se uključi u rešavanje problema, a danas ću u Skupštini Srbije da potegnem to pitanje '', navodi Jovanović, i dodaje da je uzorak vode iz Kubršnice uzet i očekuju se da uskoro biti gotove analize.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

KRVAVA REKA BILA I PLAVA I ZELENA: Bog nije obojio Kubršnicu, zagadili je ljudi!

Izvor: Kurir, 14.Apr.2015

Bojenje vode se dogodilo prošlog četvrtka oko 15 i da je „krvavu Kubršnicu“ fotografisala jedna od meštanki koja živi u blizini. Voda je tog dana bila crvena, ali to nije ni prvi put, niti jedina boja..Crvena Kubršnica u Aranđelovcu nije bilo nikakvo proviđenje pred Uskrs, jer su reku obojili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.