Crnogorskim partijama za kampanju 1,4 miliona evra

Izvor: Blic, 30.Avg.2012, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorskim partijama za kampanju 1,4 miliona evra

Crnogorska Vlada odobrila je danas 1,3 miliona evra za rad Državne izborne komisije (DIK) prilikom organizovanja parlamentarnih izbora, kao i oko 1,4 miliona evra za troškove izborne kampanje političkih partija.

Vlada je danas odobrila sredstva iz Tekuće budžetske rezerve za rad Državne izborne komisije, kao i za troškove izborne kampanje političkih partija za organizovanje parlamentarnih izbora, saopšteno je nakon sednice Vlade.

"S obzirom da Zakonom o izmenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dopunama zakona o budžetu za 2012. godinu nisu planirana sredstva za ove namene, Ministarstvo finansija predlaže da Vlada donese zaključak da se sredstva za organizovanje parlamentarnih izbora za rad Državne izborne komisije obezbede iz Tekuće budžetske rezerve u iznosu do 1,3 miliona evra", navedeno je u Informaciji o obezbeđivanju sredstava za organizovanje parlamentarnih izbora, koju je usvojila Vlada.

Dodaje se da, obzirom da Zakonom nije planiran novac za izbornu kampanju, Ministarstvo je predložilo Vladi obezbeđivanje 1,49 miliona evra iz Tekuće budžetske rezerve.

Projekcijom troškova za aktivnosti DIK-a predviđeno je 570.000 evra za materijale i usluge, 300.000 za troškove biračkih odbora, 200.000 za troškove članovima opštinskih izbornih komisija i 230.000 evra za dnevnice i putne troškove.

Izbori za Skupštinu Crne Gore biće održani 14. oktobra.

Povezane vesti: SNP: Crna Gora nema uslova za izbore DPS će predložiti skraćenje mandata parlamenta Đukanović: Istovremeno održati izbore za predsednika i parlament Dinkić: Spotovi URS-a plaćeni manje nego što se govori u javnosti Biro: DS i SNS najzastupljeniji u televizijskom predstavljanju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.