Crna Gora u ponedeljak odlučuje: Da li će usvojiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici?

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 16:40

Crna Gora u ponedeljak odlučuje: Da li će usvojiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici?

Skupština Crne Gore danas je trebalo da odlučuje o Predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, kojom se osuđuje i zabranjuje javno negiranje genocida.

Međutim, sednica će biti nastavljena u ponedeljak.

Početkom maja poslanici u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, Dragutin Papović, Damir Šehović, Raško Konjević, Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka i Andrija Popović podneli su Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Današnja sednica, na kojoj je trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se poslanici izjasne o rezoluciji, ipak nije završena i nastavak se očekuje u ponedeljak 24. maja.

U Predlogu rezolucije najoštrije se osuđuje genocid u Srebrenici, potvrđuje da je stradalo 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti i zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenja genocida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.