Crna Gora prati situaciju: Postoji mogućnost ukidanja obaveznih testova za putnike iz Srbije

Izvor: B92, 18.Avg.2020, 13:11

Crna Gora prati situaciju: Postoji mogućnost ukidanja obaveznih testova za putnike iz Srbije

Direktor Insituta za javno zdravlje Crne Gore doktor Boban Mugoša najavio je ""da bi mogli da budu ukinuti obavezni PCR testovi za građane Srbije".

Kako je rekao za Tv N1, do toga bi moglo da dođe ako se nastavi sa poboljšanjem zdravstvene situacije u Srbiji.

"Činimo sve da gosti budu bezbedni i da se ovde odobro osećaju. Situacija u Crnoj Gori je stabilna. U zadnjih desetak dana imamo u proseku oko pedeset slučajeva dnevno, što nije malo, ali nemamo porast, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekujemo da ova tendencija počinje da opada. U svakom slučaju, preduzimaju se sve mere koje se mogu preduzeti, a da privreda i ekonomija opstanu, odnosno da ne dođe do novog zaključavanja", rekao je Mugoša.

On je rekao da je situacija u Crnoj Gori stabilna, i da se vodi računa o sprečavanju širenja zaraze turista.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore napominje da se na plažama neće nositi maske, kao i u nacionalnim parkovima.

On je naveo da maske nisu neophodne ni za stolovima u restoranima, ali da su obavezne na ulazima u ugostiteljske objekte, kao i u prodavnicama.

"Ograničenje je do dve osobe za jednim stolom u zatvorenom prostoru, i četiri osobe na otvorenom, ukoliko nisu iz iste porodice", rekao je Mugoša.

Podsetimo, trenutno, svi koji žele da krenu put Crne Gore moraju imati negativan PCR ili pozitivan rezultat testa na antitela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.