Crna Gora izručila Beograđanku Ivanu Ivanović Italiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora izručila Beograđanku Ivanu Ivanović Italiji

Beograđanka Ivana Ivanović (46) izručena je prošle sedmice iz Crne Gore Italiji, koja je protiv nje prošle godine pokrenula istragu zbog mafijaškog udruživanja i nezakonitog onlajn klađenja.

Istraga protiv nje pokrenuta je u Italiji još u novembru prošle godine, kada je u Italiji uhapšeno 68 osoba, dok je srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal sprovelo finansijsku istragu protiv Ivanovićeve i blokiralo joj određenu imovinu.

Lokalni mediji su preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Ivanovićeva pripadnik kriminalne organizacije Ndrangeta, koja se bavi zloupotrebama igara na sreću i koja je navodno u Italiji utajila prihode od 3,2 miliona evra, kao i porez od 60 miliona evra.

Ona je od novembra prošle godine bila u bekstvu, u Crnoj Gori je uhapšena početkom avgusta, po potrenici koju je Italija za njom raspisala prošle godine.

Pod rukovodstvom italijanskog tužioca za borbu protiv mafije, u novembru prošle godine u Italiji je uhapšeno 68 osumnjičenih zbog pranja novca stečenog ilegalnim klađenjem i zaplenjeno je ukupno 753 miliona evra, saopšteno je tada.

U okviru te istrage, srpsko tužilaštvo je pokrenulo finansijsku istragu, na osnovu koje je donelo naredbe o zabrani raspolaganja za dva stana Ivanovićeve površine 136 i 200 kvadratnih metara na Novom Beogradu i Vračaru.

Tada je blokiran i rad 23 strane kompanije i 15 kompanija koje su poslovale na teritoriji Italije.

Blokiran je i rad 33 nacionalne i međunarodne internet stranice koje se bave klađenjem uživo.

Zaplenjene su i brojne nekretnine i vozila, a na bankovnim računima zamrznuto je više od 723 miliona evra.

Kako je tada saopšteno, akcija poreske i finansijske policije Redo Kalabrije otkrila je postojanje više preduzeća koja su nezakonitim poslovima prikupljala novac od klađenja na poznatim sajtovima "Planetvin 365", "Betalend" i "Endžojbet".

Italijanski mediji su navodili da se sumnja da su novac zarađen od onlajn klađenja pripadnici grupe ulagali u nekretnine širom sveta i na taj način novac stečen kriminalom ubacivali u legalne tokove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.