Crna Gora angažuje vojsku u slučaju ebole

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2014, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora angažuje vojsku u slučaju ebole

Crnogorsko Ministarstvo odbrane angažovaće sve raspoložive kapacitete ukoliko se u Crnoj Gori pojavi ebola.

Vojska Crne Gore spremna za slučaj pojave ebole

 

Na osnovu odluke Koordinacionog tijela koje je formiralo crnogorsko Ministarstvo zdravlja, u slučaju pojave ebole biće angažovani vojnici, te ustupljena vozila i zaštitna oprema za 50 osoba.

 

U slučaju intervencija i transporta oboljelih, Ministarstvo odbrane Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ustupiće dva sanitetska vozila sa opremom i posadom, koju čine vozači i medicinski tehničari.

 

Iz Ministarstva zdravlja je saopšteno da su na raspolaganju i dva vozila tipa M-78 za biološku dekontaminaciju ljudstva, sredstava, objekata i zemljišta, za čije posade su obezbijeđena zaštitna sredstva novije generacije.

 

"Ministarstvo odbrane Crne Gore ustupiće i zaštitnu opremu (odela, ogrtače, rukavice, maske i čarape)za 50 lica, koja je u vojsci namijenjena za hemijsko-biološku i radijacijsku zaštitu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.