Crna Gora: Uhapšeni organizatori prostitucije na primorju

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Uhapšeni organizatori prostitucije na primorju

PODGORICA - Crnogorska policija uhapsila je tri lica zbog sumnje da su na području više primorskih opština ugovarali i organizovali pružanje seksualnih usluga za novac, a u te svrhe koristili su državljanke iz zemalja okruženja.

U akciji "Pink 3" uhapšeni su žena čiji su inicijali M.M. (29) iz Loznice, sa boravkom u Budvi, muškarac S.P. (33) iz Mostara, sa boravkom u Budvi, i muškarac B.C. (54) iz Bara, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Oni su osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da su pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smještajima i na drugim lokacijama, organizovali tokom juna i jula.

Osumnjičeni će danas biti predati tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost zbog sumnje da su izvršili krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

Akcija "Pink 3" nastavak je aktivnosti pripadnika Uprave policije na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju prostitucije i posredovanja u vršenju prostitucije.

Pripadnici ovog odsjeka prije tri dana u akciji "Kamp" uhapsili su šezdesetpetogodišnju S.J. iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo posredovanje u vršenju prostitucije.

Ovo je, od početka 2014. godine do danas, sedma ovakva aktivnost policije, jer su službenici ovog odsjeka tokom 2014. godine realizovali pet predmeta koji se odnose na suzbijanje posredovanja u vršenju prostitucije i uopšte prostitucije kao društveno negativne pojave.

Od tih pet predmeta iz prošle godine u dva su, kako se sumnja, krivična djela počinjena na organizovan način.

 U predmetima iz 2014. godine ukupno je uhapšeno 12 lica osumnjičenih da su ugovarali i organizovali pružanje seksualnih usluga za novac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.