Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Socijalni radnik oštetio državu za 170.000 evra

ROŽAJE - Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je Sudu u Rožajama optužni prijedlog protiv socijalnog radnika Nuha Ramovića kome se na teret stavlja da je tokom četiri godine pribavio imovinsku korist za 70 osoba, čime je državu oštetio za 170.000 evra.

"On je u periodu od 30. januara 2010. do 24. oktobra 2014. godine, kao službeno lice u rožajskom Centru za socijalni rad, u postupcima za ostvarivanje prava iz osnovnih materijalnih davanja, iskorišćavanjem svog službenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << položaja i ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti, pribavio korist za više od 70 lica, a državi Crnoj Gori pričinio materijalnu štetu u iznosu višem od 170.000 evra", piše u optužnom prijedlogu.

Ramović nije polugodišnje obavljao kontrolu korisnika socijalnih primanja, ni bilježio promjene nastale u međuvremenu, zbog čega su lica dobijala socijalna primanja i mimo zakona.

Glavni pretres u postupku protiv Ramovića zakazan je za 5. april, a slučaj je dodijeljen predsjedniku Osnovnog suda Zahitu Camiću.

Uskoro se očekuje odluka Osnovnog državnog tužilaštva u još četiri postupka koja su pokrenuta protiv radnika Centra za socijalni rad.

Uprava policije je u junu prošle godine podnijela krivičnu prijavu protiv službenika Centra Zinete Sutović, Nuha Ramovića, Amera Mujevića, Faruka Dacića i Armina Dedeića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i državni budžet oštetili za više od dva miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.