Crna Gora: Broj oboljelih raste, registrovan 61 slučaj koronavirusa

Izvor: VOA, 05.Jul.2020, 20:47

Crna Gora: Broj oboljelih raste, registrovan 61 slučaj koronavirusa

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IZJ) su u posljednja 24 časa obavile PCR analizu 450 uzorka na novi koronavirus, među kojima je 61 rezultat bio pozitivan, saopštio je IJZ. Trenutno su u Crnoj Gori aktivna 452 slučaja Kovida 19. Prema navodima tog instituta, 28 novooboljelih su iz Rožaja, devet iz Bijelog Polja, sedam iz Podgorice, pet iz Budve, po tri iz Cetinja, Bara i Kotora, dva iz Pljevalja i jedan iz Nikšića. Od 61 novih slučajeva, 46 su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, kod 14 oboljelih se traga za izvorom infekcije, a jedan slučaj je importovan, saopštili su iz IJZ. U drugoj fazi epidemije, koja je nakon više nedjelja bez novih slučajeva uslijedila sredinom juna, registrovano je ukupno 457 slučajeva, od čega je broj aktivnih 452. Od početka epidemije koronavirusa u Crnoj Gori je registrovan 781 slučaj koronavirusa, od kojih četrnaest sa smrtnim ishodom.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U Crnoj Gori 60 novih slučajeva korona virusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2020, 17:32

U Crnoj Gori je u protekla 24 sata registrovano 60 novih slučajeva infekcije korona virusom, čime je ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti porastao na 512. “Laboratorije Instituta za javno zdravlje su završile PCR analizu 511 uzorka na novi korona virus, među kojima je 60 rezultata...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.