Čović i kralj Al Saud: Unaprijediti saradnju između BiH i Saudijske Arabije

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović i kralj Al Saud: Unaprijediti saradnju između BiH i Saudijske Arabije

RIJAD - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović počeo je službenu posjetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji susretom s kraljem Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom u kraljevskoj palači u Rijadu.

Kralj Al Saud je dočekao predsjedavajućeg Čovića na trgu ispred kraljevske palače, gdje je održan svečani doček s vojnim počastima koji je počeo intoniranjem himni BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Nakon ceremonije dočeka, u kraljevskoj palači >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je održan sastanak visokih delegacija BiH i Kraljevine Saudijske Arabije.

Predsjedavajući Čović i kralj Al Saud su ocijenili da su odnosi BiH i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri i prijateljski, ali i da postoji prostor za unapređenje saradnje u mnogim oblastima.

Čović je zahvalio Al Saudu za podršku koju je Kraljevina Saudijska Arabija pružila BiH te je naglasio kako će se i dalje raditi na očuvanju dobrih odnosa, kao i na njihovom unapređivanju.

Ovo prilikom predsjedavajući Čović je pozvao kralja Al Sauda u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, što je kralj i prihvatio, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Nakon sastanka održanog u čast dolaska predsjedavajućeg Čovića, kralj Al Saud je u kraljevskoj palači organizirao svečani ručak, kome su prisustvovale brojne zvanice iz cijele Kraljevine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Čovića - Al Saud: Islamsku vojnu alijansu čine 34 zemlje odlučne u borbi protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2015

RIJAD - Prijestolonasljednik Saudijske Arabije princ Muhamad bin Salman Al Saud informisao je danas u Rijadu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića o novoj islamskoj vojnoj alijansi koju čine 34 zemlje odlučne u borbi protiv terorizma...Princ Al Saud, koji je i ministar odbrane Saudijske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.