Čomić je nastavila svoju borbu na način kako ume i zna

Izvor: B92, 16.Nov.2020, 20:36

"Čomić je nastavila svoju borbu na način kako ume i zna"

Odbornica LSV u Novom Sadu Sandra Trifunović ocenila je da je ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić nastavila svoju borbu.

Kako je navela na Tviteru, Čomić je tu borbu nastavila "na način kako ume i zna".

"Maliciozne osude, tendenciozne izjave i verbalno nasilje koje joj upućuje mainstream srpske 'elite' upravo sebe regrutuju za početni nivo seminara na temu dijaloga. Njena upornost je nepokolebljiva. Mislite o tome...", napisala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona.

Podsetimo, Čomićeva je najavila danas da će Ministarstvo koje vodi imati tri velike teme.

To su ljudska prava u političkim kriterijumima i vladavini prava, održivi razvoj u najširem smislu i politička kultura dijaloga i kompromisa, izjavila je danas resorna ministarka Gordana Čomić.

Čomićeva je na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava kazala da društvu u Srbiji nedostaje političkog dijaloga i kompromisa i istakla da su političari dužni, bez obzira na neslaganja, da održavaju da se dijalog odvija.

Cilj Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je da se popravi ocena u Izveštaju Evropske komisije po pitanju vladavine prava u Srbiji.

Cilj je da sa sadašnja ocena 2,2 do kraja 2021. godine bude povećana za 20 odsto, odnosno na 2,64, izjavila je danas resorna ministarka Gordana Čomić.

"Predlažemo da zajedno radimo na popravljanju svih ocena i na popravljanju svih indikatora, da političkim kriterijumima i dijalogom počnemo da menjamo Srbiju", kazala je Čomićeva na konferenciji za medije nakon održane sednice skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.