Ponedeljak, 16.11.2020.

19:40

"Čomić je nastavila svoju borbu na način kako ume i zna"

Odbornica LSV u Novom Sadu Sandra Trifunović ocenila je da je ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić nastavila svoju borbu.

Izvor: B92

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Kako je navela na Tviteru, Čomić je tu borbu nastavila "na način kako ume i zna".

"Maliciozne osude, tendenciozne izjave i verbalno nasilje koje joj upućuje mainstream srpske 'elite' upravo sebe regrutuju za početni nivo seminara na temu dijaloga. Njena upornost je nepokolebljiva. Mislite o tome...", napisala je ona.

Podsetimo, Čomićeva je najavila danas da će Ministarstvo koje vodi imati tri velike teme.

To su ljudska prava u političkim kriterijumima i vladavini prava, održivi razvoj u najširem smislu i politička kultura dijaloga i kompromisa, izjavila je danas resorna ministarka Gordana Čomić.

Čomićeva je na sednici Odbora za ljudska i manjinska prava kazala da društvu u Srbiji nedostaje političkog dijaloga i kompromisa i istakla da su političari dužni, bez obzira na neslaganja, da održavaju da se dijalog odvija.

Cilj Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je da se popravi ocena u Izveštaju Evropske komisije po pitanju vladavine prava u Srbiji.

Cilj je da sa sadašnja ocena 2,2 do kraja 2021. godine bude povećana za 20 odsto, odnosno na 2,64, izjavila je danas resorna ministarka Gordana Čomić.

"Predlažemo da zajedno radimo na popravljanju svih ocena i na popravljanju svih indikatora, da političkim kriterijumima i dijalogom počnemo da menjamo Srbiju", kazala je Čomićeva na konferenciji za medije nakon održane sednice skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: