Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala roditelje da razumeju odluku o obustavi rada

Izvor: Beta, 04.Maj.2023, 09:16

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala roditelje da razumeju odluku o obustavi rada

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je da će svi njihovi članovi zaposleni u školama obustaviti rad u petak, 5. maja, zbog napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.Unija sindikata je u saopštenju pozvala roditelje da razumeju odluku da tog dana neće biti nastave, odnosno da škole neće raditi."Nemi smo pred činom koji nas je naterao da zatvorimo škole. Sve što činimo i što ćemo činiti je u najboljoj nameri da učinimo škole bezbednim mestom za obrazovanje i vaspitanje sve naše dece. S poštovanjem, Vaši, učitelji, nastavnici, profesori svi zaposleni u školama", navodi se u pismu upućenom roditeljima.USPRS je ranije saopštio da će zaposleni u prosveti, koji su članovi tog sindikata, u petak biti u školama, ali da neće izvoditi nastavu."Prosveta je zanemela. Nakon konsultacija sa zaposlenima u obrazovanju, donećemo odluke o kojima ćete biti blagovremeno obavešteni", navodi se u njihovom ranijem saopštenju.Sindikat radnika u prosveti Srbije, kao i još nekoliko sindikata, saopštili su ranije da će takođe obustaviti nastavu u petak, 5. maja.Osam učenika i pripadnik obezbeđenja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" ubijeno je u napadu koji je izvršio učenik sedmog razreda te škole. Šest učenika i jedna nastavnica su ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još dva sindikata prosvetara najavila da će u petak u školama obustaviti nastavu

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2023

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da će njeni članovi sutra obustaviti rad, a isto je najavio i glavni odbor GSPRS Nezavisnost.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.