Čiplić u poseti Železnicama Srbije povodom dana socijalne pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiplić u poseti "Železnicama Srbije" povodom dana socijalne pravde

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić će povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, koji se prvi put obeležava u Srbiji, posetiti zaštitne radionice koje posluju u sistemu "Železnica Srbije".

U saopštenju "Železnica Srbije" se navodi da će generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković sa saradnicima upoznati ministra Čiplića sa aktivnostima koje to preduzeće preduzima na upošljavanju invalida rada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i osoba sa invaliditetom kao i njihovom uključivanju u društveno i radno okruženje.

Kako je navedeno, "Železnice Srbije" osnivač su Društva za prevenciju invalidnosti i radno osposobljavanje invalida zaštitne radionice koje upošljavaju invalide rada i osobe sa invaliditetom.

Od 305 radnika u zaštitnim radionicama 47 su invalidi rada koji su invalidnost stekli radeći na železnici, a zaposleno je još 11 osoba sa invaliditetom izvan železnice.

Devet osoba sa invaliditetom zaposleno je u okviru programa nacionalne službe za zapošljavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.