Cilj: Obavezno i besplatno predškolsko i srednje obrazovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2017, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj: Obavezno i besplatno predškolsko i srednje obrazovanje

Obavezno i besplatno predškolsko i srednje obrazovanje, samo su neki od ciljeva Agende UN o održivom razvoju koji treba da budu ostvareni do 2030. godine, a koji je i Srbija potpisala.

"To je cilj na kome smo počeli da radimo, ali i ekonomski treba ojačati kako bi se sve sprovelo do kraja", kaže šefica Međuresorne radne grupe za sprovođenje Agende UN i ministarka bez portfelja za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Ona je, za RTS, pojasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Agenda o održivom razvoju sadrži 17 ciljeva i 169 podciljeva "koji znače bolju budućnost".

"Jedan od najvažnijih podciljeva je iskoreniti siromaštvo, a to se postiže ostvarivanjem svih drugih ciljeva predviđenih agendom - veći stepen obrazovanja, veće zapošljavanje, bolja životna sredina", pojasnila je ona.

Predstoji, kako je rekla, usaglašavanje dokumenata Srbije sa dokumentima UN, da je najvažnije detektovati oblasti u kojima je najmanje urađeno.

"Nedostaje veliki broj strategija vezan za životnu sredinu", pojasnila je ona i dodala da su ciljevi Agende UN i sinergiji sa poglavljima koje Srbija otvara sa EU, te je kao primer navela ciljeve UN o obrazovanju koji su u skladu sa poglavljem 26 EU.

Upitana kako će se meriti uspešnost realizacije ciljeva ona je rekla dea postoje jasni indikatori, da ćemo sami meriti uspešnost ali i određene instance UN.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"UN pomažu najranjivijima"

Izvor: RTS, 24.Okt.2017, 08:38

UN štite i pomažu 65 miliona ljudi koji beže od rata, gladi i progona – to možda nisu ciljevi nekih zemalja, ali jesu onih drugih, kaže za RTS Koordinatorka UN za Srbiju Karla Robin Herši. . U Srbiji i svetu obeležava...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.