Četvrti protest Jedan od pet miliona u Čačku najavljen za petak

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti protest Jedan od pet miliona u Čačku najavljen za petak

U Čačku je danas najavljen četvrti protest "Jedan od pet miliona", koji organizuju čačanski studenti koji studiraju u Beogradu. Organizatori su najavili da će na protestu govoriti profesor Agronomskog fakulteta u Čačku Duško Brković i zdravstveni radnik Olga Jakšić.

Protest će početi u petak u 18 časova, kod spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću.

Prvi protest "Jedan od pet miliona" u Čačku održan je 18. januara.

Proteste su podržale opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stranke u tom gradu, kao što su ;Dveri, Grupa građana "Za napredniji Čačak", Nova Srbija, Demokratska stranka, Dosta je bilo, Pokret srpske omladine, kao i "Sindikat obrazovanja Čačak", koji je većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku.

Opozicija u Čačku najavila napuštanje lokalne Skupštine

Opoziciona stranka u Skupštini Čačka Nova Srbija (NS) najavila je danas da će bojkotovati rad lokalne Skupštine jer ne postoje uslovi za "normalno funkcionisanje Skupštine"."Pod ovakvim uslovima, medijskim mrakom, gde je nemoguće čuti drugo mišljenje osim mišljenja vladajuće većine i predsednika države koji je preuzeo sve funkicje, nemoguće je uraditi bilo šta", rekao je šef odborničke grupe Nove Srbije Miloš Marić na konferenciji za novinare.

On je izrazio očekivanje da će opozicija istrajati da se ne vraća u skupštine ni lokalne ni republičku i dodao da bojkot treba da traje dok se ne dogode promene "do nekog novog 6. oktobra".

Opozicione stranke u Skupštini Čačka Dveri i Grupa građana "Za napredniji Čačak" ranije su najavile da će napustiti lokalnu Skupštinu.

"Ako ste vi predmet konstantnih medijskih napada, jer ih vlast drži skoro sve pod svojom kontrolom, ugušili su medijske slobode, a vlast nipodaštava sve što vi radite u Skupštini, onda kap prelije čašu i gubi se smisao opozicionog delovanja u parlamentu", rekao je predsednik grupe građana "Za napredniji Čačak" Aleksandar Radojević.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da su se opozicioni predstavnici već dogovorili oko toga da se izbori bojkotuju dok god oni ne budu fer i pošteni, kao i da se napuste svi parlamenti.

On je istakao da to ne znači prestanak političkog delovanja, već intenziviranje rada sa građanima.

"Opozicija je usaglasila stav o napuštanju apsolutno svih skupština, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa. To ne znači napuštanje naših poslaničkih i odborničkih dužnosti. To što napuštamo skupštine znači jedan aktivni bojkot, da održavamo paralelne, otvorene sednice prlamenta, da primamo građane, da obilazimo Srbiju, da pričamo sa građanima", rekao je Obradović.

On je ocenio da je napuštanje poslaničkih ili odborničkih klupa "delegitimizacija jednog trulog i nedemokratskog sistema u kome opozicija više ne želi da učestvuje".

Na vlasti u Čačku je koalicija Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, dok su u opoziciji Dveri, NS i Grupa građana "Za napredniji Čačak".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.