Četvrt veka kasnije NI PEDALJ DALJE OD RATA: Tompsonova Stići će vas naša ruka i u Srbiji ponovo u Splitu, NA PROSLAVI OLUJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrt veka kasnije NI PEDALJ DALJE OD RATA: Tompsonova "Stići će vas naša ruka i u Srbiji" ponovo u Splitu, NA PROSLAVI "OLUJE"!

Dvadeset četiri godine je prošlo, a u Splitu kao da je ratno vreme stalo.

Živimo u 2019. godini, ali će se u centru Splita 4. avgusta, uoči 24. godišnjice "Oluje" i dalje pevati "Bojna Čavoglave", pesma iz ratnih dana ratnohuškačkog pevača Marka Perkovića Tompsona.

To je potvrđeno na konferenciji koja je održana u Hrvatskoj. Precizirano je da će sada već prilično osedeli pevač pred pretpostavljamo nekoliko desetina hiljada mladih i starih Hrvata na splitskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rivi pevati i stihove "bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji".

Tompson je istakao da se podrazumeva da će pevati pesmu "Bojna Čavoglave", da u toj numeri ne vidi ništa sporno i da je ona "simbol borbe hrvatskog naroda u Domovinskom ratu".

- Naravno da ću na koncertu pevati Čavoglave. To je pesma koja je i iz Domovinskog rata, pesma o mojim prijateljima, saborcima i ona uopšte nije sporna. Ona je svedok vremena, svedok kad se stvarala hrvatska država.

- I svi oni koji su tada pratili Čavoglave i druge naše pesme iz Domovinskog rata svedoci su istine. Dakle, pesma Čavoglave dan-danas budi sećanja na Domovinski rat, dane kada smo stvarali hrvatsku državu - poručio je Tompson na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Udruženja četvrte gardijske brigade i Udruženja specijalne jedinice iz Domovinskog rata BATT - Split.

Reči jedne od strofa pesme Bojna Čavoglave glase:

"Čujte srpski, dobrovoljci, bando, četnici,

stići će vas naša ruka i u Srbiji.

Stići će vas božja pravda, to već svatko zna,

sudiće vam bojovnici iz Čavoglava".

Upitan da li učestvuje u predsedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović, kontroverzni pevač je to porekao.

- Ne učestvujem ni u jednoj kampanji, niti je to od mene ko tražio, pa tako ni u kampanji Kolinde Grabar Kitarović. A na vaše pitanje, hoće li ona doći u nedelju na koncert, to ne znam - rekao je Tompson.

Pogledajte rezultate

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.