Četiri osobe, među njima dvoje djece, stradale u požaru u romskom naselju u Baru

Izvor: VOA, 15.Feb.2024, 14:32

Četiri osobe, među njima dvoje djece, stradale u požaru u romskom naselju u Baru

Podgorica — Četiri osobe, među kojima dvije maloljetne, poginule su u četvrtak u požaru koji je u ranim jutarnjim časovima zahvatio romsko naselje u južnom crnogorskom Baru, saopštili su zvaničnici. Policija navodi da su “u četiri sata i 35 minuta pripadnici Službe zaštite i spašavanja obavijestili dežurne u Odjeljenju bezbjednosti Bar da je u montažnim barakama pod Volujicom, u kojima žive lica romske populacije, došlo do požara". “Vatra je zahvatila nekoliko objekata. Ekipa barskih vatrogasaca je na lice mjesta stigla sa nekoliko vozila, a tokom akcije gašenja požara pronađena su četiri, neidentifikovana tijela“, saopšteno je iz policije Radio Baru i portalu Bar Info. Mirjana Tankosić Vučinić, tužiteljka u ODT Bar,  rekla je da prve pretpostavke ukazuju da je peć na drva izazvala požar u kojem su stradale četiri osobe, alo da će tačan uzrok biti poznat nakon davanja nalaza i mišljenja vještaka za požare i eksplozije. Ona je rekla da je “zajedno sa vještakom za požare i eksplozije izašla na lice mjesta” i da je sa njima bio i vještak elektrostruke.  “Tom prilikom smo našli potpuno izgorjele barake i ugljenisana četiri tijela. Nezvanično se pretpostavlja da je uzrok ovog požara peć na drva. Nakon davanja nalaza i mišljenja vještaka za požare i eksplozije znaće se tačan uzrok požara", rekla je Tankosić Vučinić. Lokalni mediji navode da su na mjestu nesreće, pored policije i vatrogasaca, prisutne ekipe Crvenog krsta, koje donose hranu i pomoć porodici nastradalih. Policija još uvijek nije saopštila kako je došlo do požara u kome je stradalo četvoro ljudi, a lokalni mediji javljaju da je nastradalo dvoje djece, 19-godišnja djevojka i odrasla ženska osoba. "Nisam iznenađena, samo smo čekali da se ovako nešto desi jer o Romima u Baru ne brine niko. Samo je bilo pitanje kolika će biti šteta", rekla je Ljiljana Vuković iz NVU Žene Bara, koja je u stalnom kontaktu sa porodicom preminulih, prenose lokalni mediji.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

TETKA POKUŠALA DA SPASI DVOJE BRATANIĆA, NIJE USPELA Odjekivali jauci oca i majke: Tragedija kakvu Bar ne pamti

Izvor: Kurir, 15.Feb.2024

U nekoliko minuta vatrena stihije koja je zahvatila barake ispod Volujice, čovek je izgubio dvoje maloletne dece, rođenu sestru i majku. Tragedija koju Bar ne pamti poslednjih decenija, dogodila se oko 5 sati ujutro. U naselju gde godinama živi oko 40 osoba romske populacije na margini. Prepušteni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.