Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2020, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri najčešće greške u pripremi omiljene poslastice

Iako većina ljudi smatra da je baš onaj recept prema kojem oni prave palačinke onaj pravi, postoje neka univerzalna pravila, koja će vam pomoći da izbegnete osnovne greške.

Previše mešanja

Verovatno imate potrebu da razbijete baš svaku grudvicu brašna, ali oprez je neophodan. Smesa se ne sme previše mešati ili miksati jer će se gluten razvijati i testo će postati elastično, što znači da će palačinke, na kraju, biti gumaste.

Premalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << strpljenja

Testo za palačinke, posebno ono za klasične, treba da kratko odstoji. Kako bi palačinke bile savršene, smesu pokrijte i pustite da stoji do pola sata.

Nedovoljno zagrejan tiganj

Ako vaš tiganj nije zagrejan, testo će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom ste ga eventualno podmazali. Testirajte temperaturu malom količinom testa.

Prečesto okretanje palačinki

Suzdržite se od okretanja sve dok s donje strane palačinka ne poprimi lepu zlatnu boju. Pažnja je posebno bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle 'izduvati' i izgubiti pahuljastu teksturu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.