Cetinjani i Podgoričani o kaznama za nepoštovanje himne

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cetinjani i Podgoričani o kaznama za nepoštovanje himne

Vlada Crne Gore je predložila izmjene Zakona o državnim simbolima koje propisuju i kazne za nepoštovanje državne himne. Kazna za neustajanje tokom intoniranja kazna bi trebalo da bude od 300 do 2.000 eura. Radio Slobodna Evropa (RSE) je pitao građane Podgorice i Cetinja što misle o tome.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Na himnu - svi na noge!

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2018, 09:29

Vlada pripremila rigorozne mere za nepoštovanje državnih simbola. Kazne za kršenje novih zakonskih odredaba iznosiće od 300 do čak 20.000 evra KO god ne bude stajao za vreme intoniranje državne himne "Oj svijetla majska zoro" u javnim ustanovama čiji je osnivač Crna Gora,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.