Česti obračuni u Novom Pazaru; Građani zabrinuti, policija na potezu VIDEO

Izvor: B92, 02.Jun.2021, 23:37

Česti obračuni u Novom Pazaru; Građani zabrinuti, policija na potezu VIDEO

Novi Pazar -- Pucnjava, napadi nožem i sekirom - tri obračuna u po bela dana u Novom Pazaru u proteklih mesec dana i troje povređenih, među kojima i slučajna prolaznica.

I tako iz meseca u mesec. Sve to nije samo unelo nemir među Novopazarce, već su zbog učestalih incidenata najavljene i smene u vrhu policije u tom gradu.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da ga brine atmosfera nasilja koja vlada u Novom Pazaru i da Policijska uprava u tom gradu mora da bude u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanju da samostalno uspostavi i kontroliše red i mir.

"Bruka i sramota", rekao je kratko jedan Novopazarac komentarišući česte obračune u tom gradu.

"Nije svejedno", dodala je njegova sugrađanka.

"Malo je problem za ovu omladinu, oni su tu po ulici, a vidite i sami šta se dešava", rekao je još jedan zabrinuti Novopazarac.

Stručnjaci dodaju da je neophodna češća kontrola policije.

"Problem je izazov da se uspostavi patrolna delatnost s obzirom da se grad nenormalno brzo menja", rekao je Aleksandar Ivanović, stručnjak za bezbednost.

Mi žalimo zbog svega toga i želimo da uspostavimo red i mir u Novom Pazaru. Preduzećemo sve ono što je u nadležnosti lokalne samouprave, a to je rad kroz obrazovni sistem u cilju smanjena vršnjačkog nasilja", rekao je Hajrudin Hajrović, iz Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara.

Građani kažu da je prisustvo Žandarmerije pomoglo, ali ministar Vulin je objasnio da to nije rešenje i da policija u tom gradu mora da bude u stanju da kontroliše red i mir.

Posle incidenata, primetna je pojačana kontrola lokalne policije u Novom Pazaru poslednjih nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.