Češka: Broj zaposlenih u ambasadama se neće menjati; Moskva pozvala poljskog ambasadora na konsultacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 09:01

Češka: Broj zaposlenih u ambasadama se neće menjati; Moskva pozvala poljskog ambasadora na konsultacije

Broj zaposlenih u ruskoj ambasadi u Češkoj i u češkoj ambasadi u Rusiji neće se promeniti uprkos pogoršanju diplomatskih odnosa između dve zemlje, rekao je ministar spoljnih poslova Jakub Kulhanek u današnjem intervjuu za novinu Blesk.

"Dosad, ovi obostrani koraci da se izjednači broj zaposlenih u ambasadama u Pragu i Moskvi nisu uticali na rad predstavništava. Rusija još nije preduzela korake po pitanju naše ambasade u Rusiji, Broj zaposlenih Rusa i Čeha u obe zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se neće menjati", rekao je Kulhanek, prenosi TASS.

Češka i Rusija će imati po 32 predstavnika u ambasadama u Moskvi i Pragu - sedam diplomata i 25 administrativnih radnika, dodao je češki ministar.

Zaposleni u ruskoj ambasadi u Pragu, koji su napustili Češku 22. aprila, mogu da se vrate, što ne važi za 18 osoba koje su češke vlasti proglasile personama non grata 17. aprila.

Moskva pozvala poljskog ambasadora na konsultacije

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas poljskog ambasadora na konsultacije, nakon odluke Varšave da protera ruske diplomate, javlja ruska agencija RIA.

Poljska je ranije ovog meseca proterala trojicu ruskih diplomata, uz obrazloženje da su bili ukljuceni u "aktivnosti na štetu" Poljske, a Rusija je prošle nedelje odgovorila rekavši da će proterati pet poljskih diplomata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.