Cepter kupuje brodogradilišta?

Izvor: RTS, 19.Avg.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cepter kupuje brodogradilišta?

Kompanija Cepter preuzela privatizacionu dokumentaciju za brodogradilišta Brodotrogir, Kraljevica i brodogradilište specijalnih objekata Split. Plan je da se u brodogradilištima održi proizvodnja.

Filip Cepter je zainteresovan za kupovinu tri hrvatska brodogradilišta. Srpski privrednik, jedan od najbogatijih biznismena u Evropi, preuzeo je juče u Fondu za privatizaciju dokumentaciju za Brodotrogir, Kraljevicu i brodogradilište specijalnih objekata Split.

"Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Cepter se već dve godine priprema za ulazak u sektor brodogradnje. Plan je da se u tim brodogradilištima održi proizvodnja. Radnici imaju iskustvo a mi imamo viziju uspeha", rekao je Blaž Buble, direktor kompanije "Propela", koji je u ime Ceptera podigao dokumentaciju.

Buble je istakao kako se već gradi jedan brod dužine 50 metara u Kraljevici, a u pripremi je drugi od 75 metara, prenosi portal Dnevnik.hr.

Svih pet brodogradilišta, koje je hrvatska vlada oglasila na prodaju, mogu se prodati bez obaveze kupca da zadrži prethodnu delatnost. Blaž Buble navodi da najmanje šansi da ostane brodogradilište ima Brodotrogir.

Hrvatska, po posebnim uslovima, za jednu kunu prodaje od 83,32 do 99,53 odsto deonica u četiri brodogradilišta: riječkom 3. maju, Brodograđevnoj industriji Split, Brodotrogiru i Kraljevici.

Potencijalni ponuđači moraju da podnesu poslovni plan za period od najmanje pet godina, koji predviđa restruktuiranje, i plan ulaganja s iznosom potrebnim za sprovođenje restruktuiranja, uključujući tehnološku obnovu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.