Ceo moj svet stao je u 18 KILOGRAMA. Evo kako da spakujete ceo svoj život u JEDAN RANAC

Izvor: Blic, 31.Jan.2018, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ceo moj svet stao je u 18 KILOGRAMA. Evo kako da spakujete ceo svoj život u JEDAN RANAC"

Pakovanje za put je mučan zadatak, ali jedna devojka je uspela da spakuje čitav svoj život u ranac zapremine od 50 litara i krene na put. Rešila se većine stvari koje je želela da ponese i svela sve na minimum – na kraju je završila sa rancem teškim 18 kilograma u koji je stalo sve što joj treba.

Marina Nazario (24) pre nekoliko meseci krenula je na put oko sveta.

-Možda mislite da je napuštanje posla, kuće i prijatelja težak deo, ali to je u stvari bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pakovanje – kaže ona.

Problem je bio šta spakovati za put oko sveta i staviti to u ranac srednje veličine.

Marina je ipak uspela da ubaci u ranac sve što joj treba i spakuje svoj život u 50 litara, a evo šta je ponela sa sobom.

1.Lista

- Počela sam sa velikom listom neophodnih stvari. Prirodno, lista je bila velika. Dodavala sam na nju sve čega bih se setila. Iz nekog razloga, lako se zaboravi da možete kupiti mnoge stvari na putu. Ukoliko ne idem u prašumu ili na Antarktik, pretpostavljam da će postojati negde civilizovana radnja u kojoj ću moći da kupim potrebno i to stvari postavlja u novu perspektivu – navela je Marina, preneo je "Insajder".

2. Smanjivanje liste

Marina se rešila nekih stvari koje nisu bile ili su bile na listi, a potom prešla na pakovanje.

-Odlučila sam da prodam, doniram ili bacim sve što nije bilo na mojoj listi. Da prihvatim minimalizam. Bez većine svojih stvari osećala sam se prilično dobro, dok nisam počela da se pakujem. Sve stvari sa liste sam rasporedila na podu. Bilo ih je gomila. Kozmetika, elektronika, odeća i cipele. Uradila sam tri probna pakovanja i svaki put ludela. Prvi put sam jedva zapakovala svu odeću i nije bilo mesta nizašta drugo. Stoga sam smanjila odeću na pola. Evo šta mi je ostalo:

9 majica

2 pidžame

2 haljine

1 par crnih helanki

4 šorceva

1 par farmerki

4 para čarapa

2 grudnjaka

2 kupaća kostima

15 pari donjeg veša (možda previše)

1 suknja

4 para cipela (definitivno previše)

1 jakna

Marina je počela svoj put u jugoistočnoj Aziji u julu, kad je klima bila vrela i lepljiva, pa se fokusirala na relativno tanku odeću. U slučaju potrebe, znala je da će moći kupiti majicu na aerodromu.

Kad je spakovala odeću, došao je red na druge stvari. Morala je da napravi mesta za kozmetiku, laptop, spoljnu memoriju, peškir koji se brzo suši, komplet za prvu pomoć, kameru GoPro sa štapom za selfi, slušalice, novine, knjige, tašnu, peglu za kosu (ovoga se ne odriče), punjače, međunarodni adaptor i, naravno njenu mačku.

-Zašto nemamo jednu univerzalnu utičnicu za čitav svet? – pita Marina.

3. Pakovanje

Završila sam sa rancem u koji stane sve potrebno a teži 18 kilograma – bez mačke.

-Nakon nekoliko proba (pretvorila sam se u čudovište), konačno sam se spakovala za avanturu u svetu. To je bio pravi projekt, ali sam se osećala slobodnom i lakom. Osećala sam se dobro. Jedina stvar koja može da zasmeta je traženje potrebne stvari u rancu. Recimo samo da sam četiri dana nosila istu odeću – zaključila je Marina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.