Čemu služi mali džep na farmerkama?

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čemu služi mali džep na farmerkama?

Da li ste znali zašto kod mnogih teksas farmerki, a i drugih pantalona, često postoji jedan mali džep, unutar velikog, s desne strane?

Svojevremeno je Stiv Džobs napravio šalu da je mali džep napravljen da u njega stane ajpod. Međutim, s obzirom na to da džep postoji mnogo prije pojave tog gedžeta, pitanje je ostalo bez odgovora.

Tako je bilo sve dok neko nije pronašao zanimljivu izjavu osnivača kompanije Levija Štrausa.

Čuveni džepić na farmerkama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napravljen je krajem 19. veka iz sledećeg razloga: tokom zlatne groznice, kauboji su džepne satove nosili po prslucima i tako ih oštećivali ili gubili.

Tada je proizvođač najčuvenijih farmerki dodao manji džep unutar standardnog, kako bi kauboji imali gde da smeste sat.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

KONAČNO SMO OTKRILI: Čemu služi mali džep na famerkama?

Izvor: NaDlanu.com, 07.Mar.2015

Da li ste znali zašto kod mnogih teksas farmerki, a i drugih pantalona, često postoji jedan mali džep, unutar velikog, s desne strane?..Svojevremeno je Stiv Džobs napravio šalu da je mali džep napravljen da u njega stane ajpod. Međutim, s obzirom na to da džep postoji mnogo prije pojave tog gedžeta,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.