Cecina vila odbarana da služi kao bunker u slučaju rata

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cecina vila odbarana da služi kao bunker u slučaju rata

Velelepna vila Svetlane Ražnatović na Kipru služi kao sklonište u slučaju rata.

Pevačica je morala da sklopi ugovor s vladom te države kojim se obavezuje da će im ustupiti kuću kao bunker tokom vanrednog stanja. Kipar ima malo državnih skloništa, pa su odlučili da pojedine privatne kuće služe u te svrhe ako bude bilo rata i prirodnih nepogoda.

Jedna meštanka Aja Nape  je ispričala Informeru kako je baš Cecinu vilu vlada odabrala za bunker:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Oni biraju kuće koje imaju podzemne prostorije, odnosno podrume. Postoje neki standardni, tačnije minimalne dimenzije koje svako sklonište mora da ima. Neophodno je i da budu opremljeni cisternom vode da bi bili državni bunker - kaže za Informer prolaznica koju smo zatekli kako se šeta pored pevačicine vile.

Ona je otkrila još neke detalje o Cecinom skloništu:

- Kada bismo sutra, ne daj bože, bili bombardovani, svi stanovnici Aja Nape bi imali pravo da borave u kući vaše pevačice. Ona ne bi mogla da bira ko će ući unutra. Svaki takav bunker je jasno označen plavom tablom, tako da svi znamo gde možemo da se sklonimo u slučaju opasnosti - prenosi naša sagovornica.

Ona dodaje da srpska pevačica od tog ugovora ne zarađuje ni evra:

- Vlasnici kuća su u obavezi da svoje prostorije daju na raspolaganje ukoliko to od njih vlada traži. Ne dobijaju nikakvu novčanu nadoknadu, ali država plaća sve račune u toku invazije ili nepogode.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.