Carinici na Batrovcima otkrili krijumčare papagaje

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici na Batrovcima otkrili krijumčare papagaje

Srpski carinici srečili su u protekla dva dana na graničnom prelazu Batrovci krijumčarenje tri afrička siva papagaja, koji spadaju u zaštićene vrste.

Carinici su 23. avgusta, u automobilu turskih državljana, našli dva papagaja u kavezu, u prtljažniku, sa ostalim stvarima.

Na gotovo isti način, dan kasnije, na istom graničnom prelazu otkriven je pokušaj jednog francuskog državljanina, turskog porekla, da u svom vozilu preveze u kavezu jednog afričkog sivog papagaja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << U oba slučaja vlasnici papagaja imali su fotokopije neispravnih dozvola koje su im omogućavale da te papagaje samo uvezu u Tursku, ali ne i da ih izvezu, zbog čega ti prekršaji imaju i elemente krivičnog dela.

Afrički sivi papagaj je jedan od najzastupljenijih vrsta u ilegalnoj trgovini i za njim je potražnja velika jer je jedan od najinteligentnijih vrsta i može ima reprodukuje veći fond reči nego druge vrste tih ptica. Na tržištu dostiže cenu od nekoliko stotina do 1.000 evra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.