Carina: U pojasu pantalona skrivao 100.000 evra, otkriven na Gradini

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carina: U pojasu pantalona skrivao 100.000 evra, otkriven na Gradini

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili da iz zemlje bude izneto 100.000 neprijavljenih evra, sakrivenih u pojasu pantalona jednog od putnika u automobilu, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven 16. marta kada je na red za carinsku kontrolu pristigao ''bmv'' holandskih registarskih oznaka sa dva putnika turske nacionalnosti, jedan holandski, a drugi turski državljanin.

Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da, pored ličnih stvari, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kod sebe imaju po dve do tri hiljade evra.

Detaljnim pregledom, u pojasu pantalona 42-godišnjeg suvozača pronađena je kesa u kojoj se nalazilo daleko više od sume koju su prijavili, navedeno je u saopšenju.

Ispostavilo se da je u kesi 100.000 neprijavljenih evra, od čega je putnicima vraćen dozvoljeni limit koji može da se prenosi preko granice bez prijavljivanja.

Кako je kod njih prethodno pronađeno 6.000 evra, ukupno je zadržana suma od 86.000 evra.

Na Horgošu zaplenjeno 2.000 paklica krijumčarenih cigareta

Carinici na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, zaplenili su 2.000 paklica krijumčarenih cigareta, saopšteno je danas.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen novopazarski kombi, kojim su ka Nemačkoj putovala dvojica državljana Srbije iz Novog Pazara.

Prilikom susreta sa carinicima oni su rekli da u kombiju imaju sudoperu sa pripadajućim elementima, vitrinu, dva stola i tri fotelje.

Pregledom prijavljene robe carinici su iza prednjih sedišta uočili poklopac u podu vozila, što ih je navelo na sumnju da se ispod njega nalazi bunker za skrivanje robe.

Pronađeno je 200 boksova cigareta Marlboro, sa akciznim markicama Srbije.

Otkrivene cigarete, kombi i 23-godišnjeg Novopazarca koji je njime upravljao preuzela je u dalju nadležnost policija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U pojasu pantalona krio 100.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 18.Mar.2019

Nameru putnika “bmw-a” da preko granice prenese 100.000 evra, kako saopštavaju iz Uprave carina, osujetili su carinici na Graničnom prelazu Gradina, a od te sume zadržano je 86.000 evra.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.