CarGo: Taksisti nasilno upali u saobraćajnu inspekciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CarGo: Taksisti nasilno upali u saobraćajnu inspekciju

Udruženje građana "CarGo" saopštilo je danas da je apelovalo na nadležne organe da ispitaju i obelodane koje grupe taksista su izvršile nasilan upad u gradsku saobraćajnu inspekciju i zahtevale da se oduzimaju "CarGo" vozila.

"Dobili smo anonimna saznanja da su taksisti upadali u prostorije gradske saobraćajne inspekcije zahtevajući da se oduzimaju 'CarGo' vozila koja pružaju pomoć članovima našeg udruženja, a naši članovi koji pružaju ovu uslugu hapse", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saopštenju.

Pritisak taksi kartela je, kako se dodaje, kulminirao ovim činom i zato udruženje građana "CarGo" postavlja pitanje nadležnim organima zašto o ovakvim nasilnim i protivzakonitim akcijama ne obaveštavaju javnost i izražava zabrinutost da je taksi kartel "zarobio" gradske i republičke organe nadležne za pitanja saobraćaja.

"Apelujemo da ovakvo stanje, u kome su institucije zarobljene, a paradržavni akteri osiono upravljaju institucijama, od građana pravi taoce, a od svih poštenih ljudi koji žele da rade svoj posao statiste njihove politike pritiska na institucije".

Nasilje nad institucijama i građanima mora biti zaustavljeno i zato će udruženje građana "CarGo" u narednom periodu podneti Inicijativu i zahtevati da se obelodane poreska dugovanja taksi kartela u iznosu od 247 miliona evra, kao i kriminalni dosijei njihovih vođa i pripadnika koji svakodnevno terorišu građane Beograda i Srbije, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.