Čanak: Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

Krađa 59 flaša metadona, sintetičke droge koja se koristi u terapiji, odnosno lečenju heroinskih zavisnika, sa Klinike za neuropsihijatriju u Novom Sadu, još je jedan dokaz da više nema vremena za čekanje u hitnoj i odlučnoj borbi protiv droge i da, ako se hitno nešto ne preduzme, rizikujemo haos na ulicama, izjavio je danas predsednik Lge socijaledomkrata Vojvodine i predsednički kandidat Nenad Čanak.

"Nedavna zaplena tone skanka kod Bačke Palanke, te podatak da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svakom drugom mladom čoveku između 15 i 30 godina u Srbiji ponuđena droga, dok skoro polovina zna gde da je nabavi, samo su dodatni pokazatelji već zaista alarmantne situacije.

Oštra borba protiv droge na ulicama i oko školskih dvorišta mora početi odmah, sada. ; Pre nekoliko dana sam rekao i ponoviću: Svaka kazna za ulične preprodavce droge je mala i zato ću insistirati da se zakon pooštri", rekao je Čanak.

On jeoš rekao kako je uveren "da zatvorske kazne za preprodavce heroina i svih drugih teških i opojnih droga moraju biti barem tri puta veće".

"Ako je zatvora premalo, treba izgraditi nove", zaključuje predsednički kandidat.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Čanak: Utrostručiti kazne za prodavce droge i sprečiti haos

Izvor: Beta, 25.Mar.2017

Kandidat za predsednika Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da da je kradja 59 flaša metadona iz Klinike za neuropsihijatriju u Novom Sadu, još jedan dokaz da više nema vremena za čekanje u hitnoj i odlučnoj borbi protiv droge."Oštra borba protiv droge na ulicama i oko školskih dvorišta mora...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.