LSV: Preispitati prava NIS-a na eksploataciju

Izvor: RTS, 09.Jun.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Preispitati prava NIS-a na eksploataciju

Predsednik LSV-a Nenad Čanak zatražio je preispitivanje prava Naftne industrije Srbije, koja je u većinskom ruskom vlasništvu, na eksploataciju energenata u Vojvodini.

Pošto je jasno da se "Južni tok" neće zidati predviđenimintenzitetom, postavljam pitanje da li to znači da će obustava izgradnje značiti i obustavu eksploatacije vojvođanske nafte, gasa i termalnih voda od strane onih koji su na osnovu obećanja "Južnog toka" preuzeli nacionalna bogatstva građana ove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlje koja su stacionirana u Vojvodini, rekao je Čanak je novinarima u Skupštini Srbije.

Čanak je podsetio da je LSV od samog početka bio na stanovištu da je energetski sporazum sa Ruskom Federacijom zapravo energetska omča oko vrata Srbije i "dnevnopolitička ujdurma koja nas sve preskupo košta".

"Tražimo da se sve preispita i da se na dnevni red skupštine stavi pitanje obeštećenja AP Vojvodine zbog dosadašnje eksploatacije i nedomaćinskog poslovanja što se tiče prirodnog bogatstva u Vojvodini od strane NIS-a", rekao je Čanak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nema Južnog toka, šta je s naftom"

Izvor: B92, 09.Jun.2014

Beograd -- Predsednik LSV Nenad Čanak zatražio je preispitivanje prava Naftne industrije Srbije na eksploataciju energenata u Vojvodini..."Pošto je jasno da se Južni tok neće zidati brznom i intenzitetom kako je bilo predviđeno, postavljam pitanje da li to znači da će obustava izgradnje značiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.