Cakaj: Albanija spremna da ukloni granicu sa Kosovom

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cakaj: Albanija spremna da ukloni granicu sa Kosovom

Albanski ministar za Evropu i spoljne poslove Gent Cakaj izjavio je u Prištini da "između Kosova i Albanije granica postoji simbolično I da su u Tirani spremni da je uklone".
"Kosovo i Albanija imaju simboličnu granicu. Spremni smo da započnemo rad na demontaži granice. To bi trebalo da bude više stvar tehničkih koraka nego političkih diskusija", rekao je Cakaj tokom sausreta sa kosovskim predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hašimom Tačijem u Prištini.

Cakaj je jutros stigao u Prištinu i prvi sastanak održao sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Glaukom Konjufcom.
Tokom dana sastaće se i sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednicom skupštine Vjosom Osmani.
To je prva poseta Prištini nekog zvaničnika Albanije od izbora nove kosovske vlade početkom ovog meseca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Granica između Kosova i Albanije postoji simbolično, Tirana spremna da je ukloni"

Izvor: B92, 19.Feb.2020

Priština -- Albanski ministar za Evropu i spoljne poslove Gent Cakaj izjavio u Prištini da "između Kosova i Albanije granica postoji simbolično", prenosi RTS...On je dodao i da je Tirana spremna da je ukloni..."Spremni smo da započnemo rad na demontaži granice. To bi trebalo da bude više stvar...

Nastavak na B92...

cakaj: Granica Kosova i Albanije ne treba da postoji

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 19.Feb.2020

PPNS - KG VODIc: KALENDAR DOGAdjAJA U KRAGUJEVCUPremijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je potpisivanjem sporazuma Albanije i Kosova u Tirani izvrseno nacionalno ujedinjenje preko Evropske unije. .RAMA: NACIONALNO UJEDINJENJE S KOSOVOM PREKO EU .Izvor; N1, 23. 03. 2015. .Meta u obrazlozenju s..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.