ČUDO ILI PROKLETSTVO? ATRAKCIJA KAKVA SE NE VIĐA SVAKI DAN: Rodilo se dvoglavo tele (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2020, 20:56

ČUDO ILI PROKLETSTVO? ATRAKCIJA KAKVA SE NE VIĐA SVAKI DAN: Rodilo se dvoglavo tele (FOTO)

​Slučajevi policefalije kod goveda nisu retki.

Uprkos prividnoj jedinstvenosti, stanje policefalije (u prevodu sa grčkog: mnoštvo glava) nije retko. Uobičajeno je kod kornjača i zmija, ali i kod drugih vrsta poput mačaka, pasa ovaca, riba i krava.

Dvoglavo tele je rođeno u kineskom selu u provinciji Guižou. Životinja ima dva uva, dvoja usta, četiri oka, ali samo jedno grlo. Bizarna životinja privukla je veliko interesovanje Kineza, od kojih mnogi putuju izdaleka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi videli tele svojim očima.

- Sada kada sam video to svojim očima, znam da je to istina - rekao je jedan posetilac koji je došao da vidi tele.

Životinja se do sada nije mogla stajati na svojim nogama, ali je jedan stručnjak rekao da je tele zdravo i izrazio nadu da će nastaviti da raste. Veruje se da je na njega uticala genetska mutacija. Njena vlasnica poznata kao tetka Zang rekla je da nikada ništa slično nije videla za 70 godina.

Dailymail

ويحلق ما يشاء

ولادة عجل في الصين برأسين وأذنين وفمين اثنين و أربعة عيون....

A calf born with two heads has shocked farmers in south-eastern China.

Video footage of the cow in a village in Dejiang County, Guizhou Province, shows the mutant baby animal with two heads, pic.twitter.com/LrZm8akZJ3

— Mahmoud Aljazaery (@MahmoudJazairi) August 21, 2020

Ranije ovog meseca, u Indoneziji se rodilo dvoglavo tele koje je poput svog kineskog vršnjaka, zdravo. Bilo je čak slučajeva životinja rođenih sa tri glave.

Kod ljudi, sijamski blizanci mogu imati dve glave sa jednim telom. Ljudi takođe mogu da pate od izuzetno retkog stanja poznatog kao kraniopagus parasitikus, kada je glava blizanca sa nerazvijenim telom pričvršćena na vrh glave razvijenog blizanca. Do sada su postojala samo četiri zabeležena slučaja ovog stanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.