CRTA pozvala nadležne da pokrenu postupak protiv Igora Mirovića zbog zloupotrebe javnih resursa

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRTA pozvala nadležne da pokrenu postupak protiv Igora Mirovića zbog zloupotrebe javnih resursa

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) pozvala je danas nadležno tužilaštvo i Agenciju za borbu protiv korupcije da hitno reaguju i pokrenu postupke protiv predsednika Izvršnog veća AP Vojvodine Igora Mirovića koji je u izjavi televiziji N1 priznao da je počinio krivično delo zloupotrebe javnih resursa u političke svrhe.

Kako je CRTA saopštila Mirović je na pitanje novinarke N1 zašto su vozač i službeno vozilo Izvršnog veća Vojvodine bili u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Lučanima na dan lokalnih izbora 16.12.2018, on je da je to "Službeno vozilo u Lučanima bilo po njegovom nalogu, jer je čuo da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas deli ogroman novac".

"Ovaj novac 623 miliona evra koji je od 2004. uzeo od građana Srbije. Radi ilustracije, budžet Novog Sada je 250 miliona evra. Pa sam onda poslao vozača da proveri da li je to tačno, na sreću, ispostavilo se da nije tačno", kazao je Mirović u svom odgovoru za televiziju N1.

CRTA je navela da je Mirović svojom izjavom zaboravio da nije, kako je istakla, pozvan ni nadležan da resursima pokrajinske vlade i o trošku građana Vojvodine i Srbije proverava glasine o političkim protivnicima.

"Rugajući se činjenici da su na izborima u Lučanima uočene mnogobrojne nepravilnosti, Mirović se praktično ruga javnosti i zakonima. Ako institucije ne budu sankcionisale takvo ponašanje visokog državnog funkcionera, biće to dokaz odsustva vladavine prava", kazao je programski diretkor CRTE Raša Nedeljkov.

CRTA je podsetila da je nakon izbora u Lučanima podnela krivične prijave protiv odgovornih lica u 16 javnih preduzeća i ustanova za čija vozila je utvrdila da su bila prisutna u Lučanima tokom izbornog dana.

"Poslednju u nizu krivičnih prijava podneli smo pre nekoliko dana protiv NN lica u Izvršnom veću AP Vojvodine, a gospodin Mirović je svojim javnim priznanjem olakšao posao tužilaštvu, odredivši sebe kao lice koje mora da bude krivično gonjeno", navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.