CRTA neće pratiti ponovljeno glasanje zbog epidemiološke situacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2020, 09:28

CRTA neće pratiti ponovljeno glasanje zbog epidemiološke situacije

Posmatračka misija CRTA saopštila je da zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji neće sutra pratiti ponavljanje glasanja na 234 biračka mesta.

Iz te organizacije su podsetili da su juče pozvali Vladu Srbije, Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa i Republičku izbornu komisiju (RIK) da se "hitno i nedvosmisleno" izjasne o uslovima za održavanje ponovljenih izbora ali da odgovor institucija nisu dobili.

"Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << situaciju, kao i činjenicu da od nadležnih institucija nismo dobili nedvosmislenu potvrdu da je okruženje bezbedno za održavanje izbora, bili smo primorani da odustanemo od posmatranja", stoji u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je CRTA planirala kao i prethodnih godina da posmatra izbore na 234 biračkih mesta, iako je kako je navedeno, mala verovatnoća da se na ponovljenim izborima promene preliminarni rezultati.

U Srbiji će sutra na 234 biračka mesta biti ponovljeno glasanje na parlamentarnim i lokalnim izborima, a pravo glasa na tim biračkim mestima ima 202.924 birača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.