CRNOGORSKA VLAST SE NE SMIRUJE: Još jedan skandalozan potez, Abazović i Radulović idu u Srebrenicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 09:17

CRNOGORSKA VLAST SE NE SMIRUJE: Još jedan skandalozan potez, Abazović i Radulović idu u Srebrenicu

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović i crnogorski ministar spoljnih poslova Ðorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji žrtvama zločina 11. jula u Srebrenici, potvrdio je Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar bezbednosti BiH.

Ahmetović je, inače, član Koalicije Moja adresa je Srebrenica, koja je u lokalnoj vlasti te opštine.

- Iz organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još neko pored njih dolaziti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer je još poprilično rano, kada neko dolazi od visokih delegacija oni to saopšte u poslednjoj sedmici - rekao je Sadiković sa sarajevsku televiziju.

Prošle godine dolazak u Srebrenicu na Dan sećanja 11. jula najavio je crnogorski predsednik Milo Ðukanović, ali je zbog epidemiološke situacije tradiciionalna komemoracija u punom kapacitetu bila odložena.

Naime, Ðukanović je od političkog Sarajeva bio pozvan da poseti BiH, ali se tome usprotivio srpski član i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Ne dolazim u BiH 2. i 3. marta, iako su me dva clana Predsedništva pozvala! (Srpski clan Milorad) Dodik je napravio nacionalnu predstavu, a ja ne želim biti deo te predstave. On neće ugroziti odnos Crne Gore i BiH - rekao je Ðukanović tada u intervjuu za sarajevsku Fejs tv i dodao:

- Ako budem pozvan doćiću na godišnjicu u Srebrenicu.

Inače, prema novoj rezoluciji o Srebrenici usvojenoj u prlamentu CG, 11. jul proglašen je Danom sećanja i u toj državi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dritan ide u Srebrenicu

Izvor: B92, 23.Jun.2021

Srebrenica -- Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović i crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici...Vest je potvrdio Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar bezbednosti BiH...Ahmetović je, inače, član Koalicije Moja adresa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.