Dritan ide u Srebrenicu

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 10:28

Dritan ide u Srebrenicu

Srebrenica -- Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović i crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

Vest je potvrdio Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar bezbednosti BiH.

Ahmetović je, inače, član Koalicije Moja adresa je Srebrenica, koja je u lokalnoj vlasti te opštine.

"“Iz organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neko pored njih dolaziti jer je još poprilično rano, kada neko dolazi od visokih delegacija oni to saopšte u poslednjoj sedmici”, rekao je Sadiković sa sarajevsku N1 tv.

Prošle godine dolazak u Srebrenicu na Dan sećanja 11. jula najavio je crnogorski predednik Milo Đukanović, ali je zbog epidemiološke situacije tradiciionalna komemoracij u punom kapacitetu bila odložena.

Naime, Đukanović je od političkog Sarajeva bio pozvan da poseti BiH, ali se tome usprotivio srpski član i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

“Ne dolazim u BiH 2. i 3. marta, iako su me dva člana Predsedništva pozvala! (Srpski clan Milorad) Dodik je napravio nacionalnu predstavu, a ja ne želim biti deo te predstave. On neće ugroziti odnos Crne Gore i BiH”, rekao je Đukanović tada u intervjuu za sarajevsku Fejs tv i dodao: "Ako budem pozvan doćiću na godišnjicu u Srebrenicu".

Inače, prema novoj rezoluciji o Srebrenici usvojenoj u prlamentu CG, 11. jul proglašen je Danom sećanja i u toj državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.