CRNA GORA BRANI SRPSTVO! Više hiljade građana u litiji u Beranama! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNA GORA BRANI SRPSTVO! Više hiljade građana u litiji u Beranama! (FOTO/VIDEO)

Građanima koji su krenuli iz centra Berana, na putu se pridružilo i nekoliko stotina meštana Police i Dapsića, koji su pješice stigli iz svojih sela.

U više crnogorskih gradova i danas se održavaju litije i molebani povodom usvajanja Zakonona o slobodi veroispovesti.

Više hiljada građana Berana i danas je mirnom litijom i molebanom u manastiru Đurđevi stupovi protestovalo protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Oni su se u 16 Časova okupili na već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ustaljenom mestu u centru grada, odakle su nastavili do tri kilometra udaljenog srednjovekovnog manastira.

Građanima koji su krenuli iz centra, na putu se pridružilo i nekoliko stotina meštana Police i Dapsića, koji su pješice stigli iz svojih sela.

Litije i molebani u Beranama se od Božića organizuju četvrtkom i nedeljom. U ovom gradu je je sedište Eparhije budimljansko-nikšićke i episkopa Joanikija.

Na putu do manastira policija obezbeđuje sve veće raskrsnice i saobraćajna čvorišta. Od kada su crkveni velikodostojnici pozvali na mir, nije zabeležen ni jedan incident.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.