CRNA BROJKA STRADALIH U SUDANU: Rat besni širom zemlje - puca se sa svih strana (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 10:40

CRNA BROJKA STRADALIH U SUDANU: Rat besni širom zemlje - puca se sa svih strana (VIDEO)

Nasilje i sukobi između vojske i paravojne oružane grupe pod nazivom Snage za brzu podršku RSF traju već tri dana.

Blizu 100 ljudi je poginulo, a 1.100 je ranjeno u žestokim sukobima oružanih frakcija širom Sudana, javio je Bi-Bi-Si.

Centralni odbor lekara Sudana saopštio je da je u dosadašnjim sukobima poginulo 97 civila. Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je poginulo više od 83 ljudi, dok je ranjeno oko 1.100.

Obe strane tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da kontrolišu ključne lokacije u glavnom gradu Kartumu u kome su se meštani sklonili od eksplozija. Zaraćene strane juče su uspele da postignu kratkotrajni prekid vatre kako bi evakuisale ranjenike, iako nije baš jasno koliko je primirje trajalo.

pic.twitter.com/0Fz0AvDCJJ

— ibn Muhammad Haroun (@muhammad_breezy) April 16, 2023

Lekari su upozorili da je situacija u bolnicama u Kartumu izuzetno teška i da zbog sukoba ni osoblje ni lekovi ne mogu doći do ranjenika, prenosi Blic. Sukobi su deo žestoke borbe za vlast unutar vojnog rukovodstva države, koja se pretvorila u nasilje između sukobljenih frakcija, navodi Bi-Bi-Si.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Raste broj poginulih u sukobima u Sudanu

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2023

  . Najmanje 83 osobe su poginule, a više od 1.126 je povređeno u sukobima širom Sudana, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija u nedelju uveče, upozoravajući na preteću krizu u zdravstvu i pozivajući Sudanske oružane snage (SAF) i snage za brzu podršku (RSF) da barem obezbe neograničen...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.