CLS: Štetno i nelogično povećanje poreza na imovinu u Beogradu

Izvor: Beta, 04.Dec.2020, 14:23

CLS: Štetno i nelogično povećanje poreza na imovinu u Beogradu

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da nakon analize nacrta budžeta za 2021. godinu, smatra da je nelogično i štetno predloženo povećanje poreza na imovinu za gradjane i pravna lica.U 2021. godini je planirano da porez na imovinu za fizička i pravna lica u Beogradu bude veći u proseku za šest odsto, piše CLS."Smanjenje deficita u budžetu, koji se logično očekuje zbog epidemije korone, treba postizati snižavanjem operativnih troškova gradske uprave, otkazivanjem sumnjivih usluga po ugovoru, kao i odustajanjem od besmislenih projekata kao što su jarboli, mini fontane i gondola", navodi se u saopštenju CLS.Ta organizacija je navela da je uvećanje poreza na imovinu konstantna politika gradskih vlasti od 2014. godine."U poslednjoj godini vlasti koju nije činila Srpska napredna stranka, 2013. godine, zahvat od poreza na imovinu je bio 5,5 milijardi dinara. Već 2015. godine naplaćeni iznos od ovog poreza je bio 15 milijardi, dok je 2018. godine uzeto od gradjana i privrede 17,3 milijarde dinara", dodaje se u saopštenju.CLS piše da su gradske vlasti za 2019. godinu, posle pritiska opozicije i javnosti, ograničile dalji rast poreza na imovinu na 2 odsto, ali da je to ograničenje ukinuto već za 2020. godinu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

CLS: Nerazumno povećanje poreza na imovinu u Beogradu

Izvor: Danas, 04.Dec.2020

Predloženo povećanje poreza na imovinu za građane i pravna lica je nelogično i štetno, smatra Centar za lokalnu samoupravu, nakon analize nacrta budžeta za 2021. godinu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.