ČITAV ISLAMSKI SVET NA NOGAMA, VIŠE NIKO NE SPAVA! Tekbiri odjekuju uzduž i popreko, demonstracije širom Bliskog istoka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 00:17

ČITAV ISLAMSKI SVET NA NOGAMA, VIŠE NIKO NE SPAVA! Tekbiri odjekuju uzduž i popreko, demonstracije širom Bliskog istoka (VIDEO)

Demonstranti zahtevaju akciju protiv Izraela

U nekoliko gradova na Zapadnoj obali došlo je do sukoba demonstranata i pripadnika palestinskih bezbednosnih snaga nakon eksplozije u bolnici u Gazi za koju su palestinske vlasti optužile izraelske snage.

U centru Ramale bezbednosne snage ispalile su suzavac i šok bombe kako bi rasterali demonstrante koji su bacali kamenice i uzvikivali parole protiv predsednika Palestinske uprave Mahmuda Abasa.

🇵🇸🇮🇱 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Palestinians in the West Bank Are protesting after Israel’s bombing of the Gaza Baptist hospital.

This is a crime against humanity. pic.twitter.com/lQ2MNbMWPB

— Jackson Hinkle 🇺🇸 (@jacksonhinklle) October 17, 2023

"Al Džazira" navodi da je ovo najveći protest u Ramali od početka sukoba između Izraela i Hamasa. U prestonici Jordana su na ulice izašle stotine ljudi, a protesti se održavaju širom zemlje, prenosi Al Džazira.

תיעוד בירדן: עשרות נוהרים לשגרירות הישראלית בירדן. הקריאות ברשת ״לשרוף״. הצוות הישראלי מלפני מספר ימים בארץ. pic.twitter.com/ZNlEUCZQgr

— Fadi Amun | فادي أمون | פאדי אמון (@FadiAmun) October 17, 2023

Okupljeni kažu da svet ne čini dovoljno da zaustavi krvoproliće u Pojasu Gaze i navode da su ljuti na one "koji bi trebalo da zaustave nasilje". Oko ambasade Izraela je veliki bezbednosni kordon.

Tens of thousands of Palestinians are demonstrating across the West Bank in support to Gaza after the Israeli massacre in Anglican Hospital murdering 500 Palestinian civilians sheltering inside. pic.twitter.com/p4pSdZ4Pdk

— Younis Tirawi | يونس (@ytirawi) October 17, 2023

Hiljade ljudi izašlo je na ulice ispred izraelskog konzulata u Istanbulu protestujući protiv masakra, prema palestinskim tvrdnjama, više od 500 Palestinaca u izraelskom vazdušnom napadu na bolnicu u Gazi. Društvenim mrežama šire se i snimci protesta.

NEW: Thousands of people demonstrate outside the Israeli Consulate in Istanbul following the reports that a hospital in Gaza Strip was bombed by Israel pic.twitter.com/YEh99ygVod

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) October 17, 2023

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su večeras da je, na osnovu obaveštajnih informacija, neuspešno lansirana raketa palestinske militantne grupe Islamski džihad izazvala smrtonosnu eksploziju u bolnici u Gazi.

Now:

The Israeli military directly bombs the Arab Baptist Hospital in Gaza city.

Many casualties pic.twitter.com/kpdI8zVvpe

— Younis Tirawi | يونس (@ytirawi) October 17, 2023

- Na osnovu analize IDF-a, neprijateljska raketa je prošla u blizini bolnice u trenutku kada je objekat pogođen - navodi se u saopštenju, preneo je "Tajms of Izrael".

Tekbir je islamski uzvik kojim se slavi ili veliča Alah - Allahu ekber, što bi značilo "Allah je najveći".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.