CG ministar: Čemu drama; Vulin: Nije drama nego farsa

Izvor: B92, 22.Nov.2018, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG ministar: Čemu drama; Vulin: Nije drama nego farsa

Skoplje -- Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio da ne zna zašto se u Srbiji "pravi drama" oko crnogorske podrške članstvu Kosova u Interpolu.

Reagovao je i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Ne znam zašto se u Srbiji pravi tolika drama oko toga. Mi smo jednom glasali za prijem Kosova, samo smo taj glas ponovili i ovoga puta. Mi spadamo u 100 i nešto zemalja koje su priznale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo. U kosovsko-srpskom dijalogu konstruktivni smo partneri i ohrabrujemo rešenje", rekao je Darmanović.

"Iz našeg regiona za prijem Kosova u Interpol su glasali Albanija, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija. Samo je BiH bila protiv. Je li to neka drama, koja nije bila poznata? Svi smo znali kako će ko da glasa", rekao je Darmanović na konferenciji za novinare u Skoplju.

On je dodao da je Crna Gora glasala kao njeni saveznici iz NATO-a i EU. "Ne vidim zašto postoje neka iznenađenja, osim ako to nije za neke unutrašnje potrebe. U to se ne mešamo”, izjavio je šef crnogorske diplomatije.

Darmanović je ponovio da u slucaju bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, koji je nedavno prešao crnogorku teritoriju, nije bilo nikakvih igara, te da je sve bilo po zakonu.

"Mi nismo imali nikakav pravni osnov da zadržimo bivšeg premijera u autu sa diplomatskim tablicama jedne strane zemlje. Onog trenutka kad je on prelazio granicu, na našim graničnim prelazima nije bilo nikakvog signala da se radi o licu van zakona. O svemu smo informisali službe bezbednosti Makedonije. Tako da sa strane Crne Gore nije bilo nikakvih igara, niti skrivenih radnji", rekao je Darmanović u Skoplju.

Ministar odbrane Srbije izjavio danas da niko u Srbiji ne pravi dramu oko podrške Crne Gore ulasku Kosova u Interpol i da smatra da je to farsa.

"Niko ne pravi dramu oko podrške Crne Gore za članstvo narko kartela sa Kosova u Interpolu. I nema ništa nepoznato u stavu Crne Gore da su veze između narko klanova te zemlje i Kosova vrednije od veza između Srbije i Crne Gore. Svako bira svoje prijatelje i prioritete", poručio je Vulin crnogorskom ministru spoljnih poslova Srđanu Darmanoviću.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crnogorski ministar: Čemu drama, već smo glasali za Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2018

SKOPJE - Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio da ne zna zašto se u Srbiji "pravi drama" oko crnogorske podrške članstvu Kosova u Interpolu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.