CG: Od destinacije bez korone do straha - maske obavezne, nova procedura za putnike iz BiH

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 16:08

CG: Od destinacije bez korone do straha - maske obavezne, nova procedura za putnike iz BiH

Podgorica -- Crna Gora je danas skinula Bosnu i Hercegovinu sa liste zemalja iz kojih je moguće slobodno ući u zemlju.

Ta odluka je doneta nakon što je utvrđeno da je većina aktivnih slučajeva koronavirusa importovana iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u Crnu Goru preko Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz crnogorske vlade.

"Ulazak iz BiH od danas moguć za građane Crne Gore, BiH i država sa liste IJZCG (Institu za javno zdravlje Crne Gore) uz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << negativan PCR test akreditovane BiH laboratorije BiH star maksimalno 48 sati. Mera je na snazi dok Crna Gora i BiH ne dogovore procedure razmene informacija o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država", navodi se na zvaničnom nalogu Vlade Crne Gore na Tviteru.

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kazao je da je ispitivanje pokazalo da ima slučajeva koji su importovani putem koji ide preko BiH i iz zemalja koje nisu na listi, tako da su morali reagovati promptno.

Građani Crne Gore i stranci sa stalnim boravkom preko BIH su iz Srbije ulazili u Crnu Goru sa ličnom kartom. BIH je bila na listi iz koje je bio moguć slobodan ulazak dok je iz Srbije zabranjen.

Od danas je takođe ponovo obavezno nošenje maski na svim javnim mestima u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori je juče potvrđeno sedam novih slučajeva zaraženih koronavirusom, tako da je trenutno aktivno devet slučajeva.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković izjavio je ranije danas da se sa sigurnošću može reći da su svi novoregistrovani slučajevi koronavirusa u Crnoj Gori uvezeni.

Crna Gora je 2. juna proglasila kraj epidemije, jer nije imala obolelih i 28 dana nije bilo nijednog novozaraženog.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.