CG: Ko je zakazao u istrazi napada na novinara?

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Ko je zakazao u istrazi napada na novinara?

Podgorica -- Specijalni tužilac CG Milivoje Katnić proverava da li je neko od nadležnih zloupotrebio položaj u istrazi napada na novinar Tufika Softića.

Kako prenosi portal prelistaj.me, istraga napada na Softića koji je napadnut 2007. godine okončana je prošle jeseni, zbog nedostatka dokaza.

Viši državni tužilac Ivica Stanković je predmet prosledio Katniću kako bi se utvrdilo da li osim neznanja, nemara i neažurnosti ima i loše namere usmeravanja istrage >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pogrešnom pravcu i ne preuzimanja službenih radnji.

Softićev advokat Dalibor Tomović je u januaru predao detaljnu analizu propusta u istrazi Vrhovnom tužiocu.

Napad na Softića je tužilaštvo najpre tretiralo kao nanošenje telesne povrede, a kada je 2012. godine došlo do zastarivanja predmeta napad je prekvalifikovan u pokušaj ubistva kako bi istraga bila nastavljena, zbog velikog pritiska javnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.