ČEŠE SE o patriotizam naroda: Zaev postavio dva pitanja u jednom, pa pozvao građane na referendum

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEŠE SE o patriotizam naroda: Zaev postavio dva pitanja u jednom, pa pozvao građane na referendum

Traži da Makedonci izađu na glasanje

Makedonski premijer Zoran Zaev pozvao je građane da 30. septembra glasaju na referendumu da bi ubrzali put ka boljoj budućnosti, a tokom njegovog govora aktivisti iz stranke "Levica" skandirali su protiv članstva Makedonije u NATO.

Pročitajte i:

Zaev je rekao da je dogovor sa Grčkom o nazivu patriotski, jer je njime sačuvan makedonski identitet, preneli su skopski mediji.

On je, na proslavi 74 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od prvog zasedanja Antifašističkog sobranja narodnog oslobođenja Makedonije (ASNOM) u Pelincu pozvao na jedinstvo u državi i zaustavljanje podela.

Referendum o dogovoru sa Grčkom u vezi sa imenom Republika Severna Makedonija biće održan 30. septembra. Makedonsko Sobranje donelo je odluku o raspisivanju referenduma na kojem će se građani izjasniti na pitanje koje glasi "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje sporazuma Makedonije i Grčke?".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.